Genneper Hoeve

Midden in de stad en toch lekker naar buiten! Op de Genneper Hoeve gebruik je al je zintuigen en ontdek je waar ons eten vandaan komt.

54516521_2227609783963505_8698430392224448512_n

Workshops

Onder de naam Scharrelkunst organiseer ik  creatieve inloop workshops voor kinderen samen met hun ouders/begeleiders. Deze activiteiten vinden plaats op de Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1 in Eindhoven. De workshops zijn zo veel mogelijk buiten en stimuleren kinderen om de boerderij te ontdekken op een creatieve manier. Scharrelkunst wil de kinderen laten voelen, ruiken, ervaren en proeven van de boerderij en de natuur in Genneper parken, waardoor ze op een andere manier Genneper parken en de boerderij ontdekken. De workshops zijn aangepast aan seizoenen, leeftijd en niveau.

 

Scharrelkunst is een ideaal moment om op een ontspannen, gezellige manier een activiteit met kinderen te ondernemen.

Scholen

In samenwerking met de Genneper Hoeve in Eindhoven heeft Scharrelkunst  een aantal duurzame en educatieve workshops ontwikkeld. Deze zijn gratis voor scholen met dank aan : Vrienden van Levend erfgoed Gennep.

Strooptocht voor een pannenkoek : Groep 3 t/m 8

Zo kunnen schoolklassen pannenkoeken komen bakken op de Genneper Hoeve. Met de ingrediënten die allemaal op de boerderij te vinden of te maken zijn gaan ze zelf pannenkoeken bakken. €2,- materiaalkosten per lln.

Schaapje, schaapje heb je witte wol : Groep 1 t/m 4

Na een bezoek aan de schapen gaan we vilten met schapenwol. We vilten de wol tot een warm jasje voor een steen of een tak. €1,- materiaalkosten per lln.

Er zijn buitenworkshops voor iedere basisschoolgroep behalve tussen de herfst- en meivakantie, de workshops duren 1 dagdeel. Deze workshops sluiten aan bij de leerlijnen van natuur en techniek.

IMG_5836
201178283_4288874974503632_6134757669954321327_n

Kinderfeestjes

Van mei tot november.

Pannenkoeken bakken:

Op de Genneper Hoeve kunnen de feestvierders de ingrediënten verzamelen om daarna samen lekkere pannenkoekjes te bakken.De kinderen krijgen een rondleiding over het erf en halen dan een ei bij de kippen, melk bij de koeien en maken zelf boter om in te bakken. Daarna malen ze het graan met een echte graanmolen. Als alle ingrediënten verzameld zijn kunnen ze aanschuiven aan en feestelijk gedekte tafel om helemaal zelf pannenkoekjes te bakken.

Pannenkoeken bakken , Vanaf 7 jaar max 10 kinderen en 2 volwassenen als begeleiding. Duur 2 uur, kosten €120,- incl. alle biologische ingrediënten met verse melk en 2 flessen biologisch sap.

Scharrelkunst :

Rondleiding over de Genneper Hoeve en omgeving. Proeven van de verse melk, vasthouden of aaien van een kip. Daarna een knutselactiviteit naar keuze : toverdrank maken op een vuurtje, bloemenvlag maken of timmeren. Duur 2 uur kosten 90 euro

Hugo en de kar :

Als Hugo op de Genneper Hoeve staat is het misschien mogelijk om verjaardagsritjes met paard en wagen te regelen.