Sabien Rutten

Scharrelkunst is sinds 2014 het bedrijf van Sabien Rutten.

Over Sabien :

Ik ben een doener en een echt buitenmens, ook al woon ik in het centrum van Eindhoven. Ik werk graag met mensen en ben creatief in het vinden van oplossingen. Ik ben gedreven, enthousiast, sociaal, flexibel, ondernemend en zelfstandig.

Ik ben in 1993 afgestudeerd aan de stadsacademie in Maastricht en volgde daar de richting beeldhouwen. Daarnaast heb ik de 1e graads lerarenopleiding handvaardigheid gevolgd met een master in educatie, ook heb ik een eerste graads akte kunstgeschiedenis en ben ik afgestudeerd als orthopedagogische beeldende vormgeefster.

Werk

2021:

Ontwikkelen van digitale lessen voor de culturele ladekast,

Biodiversiteits project voor Woonbedrijf en gemeente Nuenen. Een bijenhotel getimmerd met de  kinderen uit de wijk samen met speelnatuur.

 

 

 

2020 :

Kunstmenu : Voor ruim 20 groepen 7 die aangesloten zijn bij het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “vibrobots “. Dit is een les van 1,5 uur over kinetische kunst gecombineerd met een les over techniek en elektriciteit.

 

 

Cultuur en ik : voor basisschool de Reigerlaan, Rise en de Tweelingen.

Kunst en cultuurcoach : op basisschool de BoschAkker.

2019

Kunstmenu : Voor ruim 20 groepen 7 die aangesloten zijn bij het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “vibrobots “.

Dutch design week : Repurposing van fietsonderdelen met vluchtelingen uit de Huiskamer in Eindhoven en Refu Bike.

Cultuur en ik: Voor de groepen 1/2 van de Theresiasschool en basisschool Hanevoet.

Genneper Hoeve : Strooptocht voor een pannenkoek voor diverse groepen 3 en 4.

Kunst en cultuurcoach: techniek en kunst voor kleuters op basisschool de Reigerlaan en de internationale RISE klassen. Ook  kunst en cultuurcoach voor alle 19 groepen op basisschool de Boschakker.

wereldbol van wol : uit het kunstmenu van het CKE voor groepen 3 van basisscholen in Eindhoven.

2018

Wereldbol van wol: uit het kunstmenu van het CKE voor groepen 3 van basisscholen in Eindhoven.

Kunst en cultuurcoach: techniek en kunst voor kleuters op basisschool de Reigerlaan en kunst en cultuurcoach voor basisschool de Boschakker.

Kunstmenu CKE : Kleur, kleur en nog eens kleur en verzamelen als een kunstenaar voor groepen 1,2 en 3.

Genneper Hoeve : Strooptocht voor een pannenkoek voor groep 4 van de Hasselbraam en Schaapje schaapje heb je witte wol voor de groepen 3 van basisschool de Klapwiek.

P1050566.JPG

Kunstmenu : Voor  de groepen 7 die aangesloten zijn bij het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “vibrobots maken”.

2017

Kunst en cultuurcoach: techniek voor kleuters op de Reigerlaan

Genneper Hoeve : Strooptocht voor een pannenkoek voor groepen 3 t/m 8

Kunstmenu CKE : Kleur, kleur en nog eens kleur en verzamelen als een kunstenaar voor groepen 1,2 en 3.

Glow : “Drijflanden” 90 kunstwerken gemaakt door kinderen van verschillende scholen in Eindhoven.Scharrelkunst bedacht het kunstwerk, maakte de lesbrieven voor de scholen. In opdracht van Cultuurstation Eindhoven en GLOW.

IMG_4999.jpg

De poepfabriek : Voor groepen 7, 8 en brugklas, een maakles waarin leerlingen een uitvinding doen voor een nieuwe waterzuivering. Opdracht van Stichting Tijdgeest.

Kunstmenu CKE : voor 25  groepen 7 van diverse basisscholen in Eindhoven

foto website.jpg

die aangesloten zijn bij het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “tussen Popart en Picasso “. Leerlingen maken een Popart kunstwerk met led lampjes. Een gecombineerde les over kunst, techniek en elektriciteit.

Docent kunstbevordering: Een dag in de week ondersteunsteun ik de leerkrachten op basisschool de BoschAkker met hun kunstlessen. Dit is via de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

2016

Glow for kids : “cocons”110 kunstwerken gemaakt door kinderen van verschillende scholen in Eindhoven.Scharrelkunst bedacht het kunstwerk, maakte de lesbrieven voor de scholen. In opdracht van Cultuurstation Eindhoven en GLOW.

Vogelvila’s : Op het Gelderlandplein heeft Scharrelkunst samen met de bewoners vogelvilla’s getimmerd. Deze villa’s hangen nu in de bomen rondom het plein.

Trui aan mijn lijf : Op basisschool Theresia en Trudo krijgen krijgen alle groepen 1, 2 en alle 3 jarige peuters 6 kunstlessen in het kader van cultuureducatie met kwaliteit. Het thema is trui aan mijn lijf.

Docent kunstbevordering: Een dag in de week ondersteunsteun ik de leerkrachten op basisschool de Boschakker met hun kunstlessen. Dit is via de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Kunstmenu CKE : voor  groepen 7 die aangesloten zijn bij het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “vibrobots maken”. Dit is een les over kinetische kunst gecombineerd met een les over techniek en elektriciteit. Vibrobot-klein.jpg

2015

Glow for kids: “kroonlichters” ruim 100 schoolklassen maken een licht kunstwerk voor GLOW Eindhoven. Scharrelkunst bedacht het kunstwerk, maakte de lesbrieven en begeleid de scholen. In opdracht van Cultuurstation Eindhoven.

glow_klein.jpg

Docent kunstbevordering: Een dag in de week ondersteunsteun ik de leerkrachten op basisschool de Boschakker met hun kunstlessen. Dit is via de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Kunstmenu CKE voor het CKE geeft Scharrelkunst op 26 groepen 3 en 4 in Eindhoven de workshop “drijfkunst”.

Kunstmenu CKE: voor 12 groepen 7 en 8 van het kunstmenu geeft Scharrelkunst de workshop “scharrelbeestjes maken”

Re-Robot- Cycle: 6 kunst/recycle lessen op het Spilcentrum, Boschdijk.

Mode in plastic, op het Heerbeeck college in Best 2 workshops “mode in plastic”.

Bloembakken pimpen: op basisschool Drents dorp gaat Scharrelkunst in opdracht van Woonbedrijf met 75 leerlingen aan de slag om door middel van houtbranden de bloembakken te pimpen.

Kunstlab lessen op basisschool de Driesprong: naschoolse kunstlessen voor leerlingen van de Driesprong in Eindhoven, op de woensdagmiddagen in januari en februari en maandagmiddag in mei en juni.

2014

Bijscholing beeldend constructief voor leraren basisonderwijs. De bijscholing werdt georganiseerd door het centrum voor de kunsten Eindhoven.Deelnemende scholen waren : de Hasselbraam, Bepino Sarto en de Startbaan.

kinderdesign.jpg

Dutch design week: kinderdesign met de kinderen van Drents dorp in het Hoofdkwartier. Samenwerking tussen Lumens, Woonbedrijf, Centrum voor de kunsten Eindhoven en Scharrelkunst.

The big draw: restylen van knuffels. Workshops voor het Bischop Bekkers College.

modeinplastic.jpg

Mode in plastic: recycle mode op het CKE voor 3 vmbo Christiaan Huygens college.

Workshops recycle: 8 workshops recycle voor bovenbouw BSO online.

Vazen van rubber: workshop op het Montessori college.

Studiedag voor docenten:  mode in plastic voor leraren basisonderwijs.

Bijscholing beeldend: bijscholing voor leraren basisschool op het CKE.

online.jpgProjectweek basisschool Reigerlaan: ondersteuning van leerkrachten met betrekking tot beeldende vormgeving.